Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Text Size

Ιστορικό του Γυμνασίου Καλαμπακίου

Το Γυμνάσιο Καλαμπακίου ιδρύθηκε ως εξατάξιο σχολείο με το ΦΕΚ 1158/20-9-1976 αλλά από το επόμενο σχολικό έτος λειτούργησε ως τριτάξιο μετά τον διαχωρισμό Γυμνασίων και Λυκείων. Στό Καλαμπάκι ωστόσο είχε λειτουργήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 ιδιωτικό Γυμνάσιο υπό τη διεύθυνση -για ένα μικρό διάστημα- του μετέπειτα Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων κ. Αναστασίου Μουμτζάκη. Αργότερα, (από το σχολικό έτος 1965-66) το σχολείο αυτό έγινε δημόσιο και λειτούργησε ως παράρτημα του Γυμνασίου Αρρένων Δράμας σε ενοικιαζόμενες αίθουσες.

Στο Γυμνάσιο Καλαμπακίου φοίτησαν μαθητές προερχόμενοι από τις κοινότητες Μικροχωρίου, Φτελιάς, Καλαμπακίου, Αγίας Παρασκευής, Νεροφράκτη και Καλαμώνα, ενώ για ένα διάστημα το σχολείο φιλοξένησε και μαθητές από την κοινότητα Μαυροβάτου. Μετά την καθιέρωση των «καποδιστριακών» δήμων, η δύναμη του σχολείου περιορίστηκε σε μαθητές προερχόμενους μόνο από τα πέντε δημοτικά σχολεία του δήμου Καλαμπακίου (1ο και 2ο Καλαμπακίου, Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής - Νεροφράκτη, Δ.Σ. Καλαμώνα και Δ.Σ. Φτελιάς - Μικροχωρίου.

Παλαιότερα το Γυμνάσιο Καλαμπακίου λειτουργούσε με δώδεκα πολυάριθμα τμήματα, τα τελευταία χρόνια όμως ο αριθμός των τμημάτων του σχολείου έχει περιοριστεί σε έξι σχετικά ολιγάριθμα. Το διδακτήριο του Γυμνασίου (και του Γενικού Λυκείου) Καλαμπακίου εγκαινιάστηκε στις 22-10-1979 και από το σχολικό έτος 2005-06 διαθέτει και αίθουσα «πολλαπλών χρήσεων».

Διατελέσαντες Διευθυντές: Ταχμαζίδης Στυλιανός, Τεστέμπασης Παναγιώτης, Ανανιάδης Χαρίλαος, Σπυρόπουλος Νικόλαος, Αλεκίδης Δημήτριος, Κύζας Ζαχαρίας, Ξανθόπουλος Ιορδάνης, Στράντζαλη Κυράνθη, Κελεμουρίδου Αντιγόνη, Μανωλόπουλος Δημήτριος και  Σωτηρέλης Θεόδωρος.

Ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου Καλαμπακίου με οδύνη πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο θάνατο της κ. Αντιγονης Κελεμουρίδου η οποία ολοκλήρωσε τη θητεία της και συνταξιοδοτήθηκε ως  Διευθύντρια από το σχολείο μας στο τέλος του σχολικού έτους 2012 - 13. Λυπούμαστε βαθιά γιατί στερούμαστε μια φιλότιμη, φιλόπονη και διακριτική συνεργάτιδα και φίλη, που διέθεσε ολόψυχα τον εαυτό της στην ελληνική παιδεία και τους συναδέλφους της. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της.

Τον Νοέμβριο του 2016 μεταστεγάσθηκε το Γυμνάσιο Καλαμπακίου στο παλιό Δημοτικό της  Αγίας Παρασκευής, γιατί διαπιστώθηκε πως το κτίριο παρουσίαζε προβλήματα στατικής. Από τότε  γίνονται ενέργειες για την ανακαίνιση του παλιού κτιρίου ή για δημιουργία νέου. 

Από το 2017 διευθυντής του Γυμνασίου Καλαμπακίου είναι ο κύριος Καζάκος Σωτήριος. Κατά το μεγαλύτερο μέρος του σχολικού έτους 2020-21, λόγω της υγιειονομικής κρίσης Covid-19, τον αναπλήρωσε ο κύριος Φαρμάκης Κωνσταντίνος, συναδελφος, που προέρχεται από το δυναμικό του σχολείου μας.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full premium Hi-quality Templates for CMS

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..